Täytin vähän aika sitten 30 vuotta ja pidin pienet juhlat sen kunniaksi. Juhlat olivat koko päivän ja vieraita kävi tasaiseen tahtiin aamusta iltaan. Mihinkään erikoiseen kakkuun en jaksanut nyt panostaa kun paljon oli muutakin tarjottavaa, suolaista ja makeaa.

Suolaiset tarjottavat

Tein texmex-tyyppistä voileipäkakkua. Täytekerroksia oli kolme. Kahdessa kerroksessa oli taco-maustettua jauhelihaa ja ananasta sekoitettuna juustodippiin. Keskimmäisessä kerroksessa paprika-sipulipaistosta salsadipin kera. Oli hyvän makuista ja sopivan tulista.

Munariisipasteijat tein itse alusta asti. Voitaikina on kuorena ja täytteenä keitettyjä munia ja riisiä yhdistettynä ranskankermaan.

Pieniä suolaisia naposteltavia tein suolakekseistä ja tonnikalatahnasta. Suolakeksit tein itse ja ohjetta voin laittaa myöhemmin esille. Tahnassa on tonnikalahiutaleita sekoitettuna Lahden leipälevitteeseen, joka on aivan ihana tuote! Hieman sitruunapippurilla maustettuna ja tilli päällä kruunaa pikkusuolaisen.

Tarjolla oli myös kinkkumakaronisalaattia sekä kasvisvoileipäkakkua, joka oli tehty gluteenittomaan leipään. Myös yksi gluteeniton kasvispiirakka oli, mutta se haettiin leipomosta.

Makeat tarjottavat

Tein monta täytekakkua juuri siksi että vieraita tuli pitkin päivää enkä halunnut seisottaa samaa kakkua pöydässä koko päivän. Olen tehnyt myös aika vähän kermakakkuja ja halusin harjoitella niitä. Kuviakaan ei tullut otettua kuin yhdestä kakusta, mutta kaikki muutkin olivat samanlaisia kuin tämä, vain hieman eri väreillä koristeltuna. 

Täytekakuissa oli täytteenä itse keittämääni omenasosetta ja kinuskikermaa. Oli erittäin toimiva makuyhdistelmä!

Tarjoilin myös marenkeja. Halusin näistä isoja ja paistoin vain sen verran että pinta kuivui ja sisältä marengit jäivät pehmeiksi.

Kesän viimeisiä mansikoita viedään. Vielä löysin torimyyjän joka myi kotimaisia mansikoita. Sulatin Lidlistä ostamaani mansikkaista valkosuklaata ja dibbasin marjat siihen. Niin ihanan makuista!

Kaiken kaikkiaan juhlat onnistuivat hyvin, lahjat olivat kivoja ja tarjoilut riittivät kaikille!