Pitkästä aikaa innostuin tekemään pullaa. Otin pullataikinan ohjeen perinteisestä reseptikirjastani eli yläasteen kotitalouden kirjasta Hymy. Se on mulla ahkerasti käytössä!Hieman tosin ohjetta muokkasin eli tein tällä tavalla:

5dl vettä

1tl suolaa

1dl sokeria

2 munaa

2 pussia kuivahiivaa

noin 10dl vehnäjauhoja

100g margariinia

Ei ollut kardemummaa, jota olisin kyllä mielelläni laittanut, mutta menihän se ilmankin. Lämpöiseen veteen laitoin mausteet ja osan jauhoista joihin kuivahiiva oli sekoitettu. Lisäsin munat ja lisää jauhoja. Lopuksi laitoin taikinaan pehmeän rasvan ja vielä loput jauhot. Jätin taikinan aika löysäksi, jotta pullasta tulisi pehmeää. Annoin taikinan kohota noin tunnin verran.

Kohoamisen jälkeen vaivasin taikinaa ja kaulin sen kahdeksi levyksi. Voitelin levyt pinnan voilla ja ripottelin pintaan sokeria ja kanelia. Äiti teki aina tällaista pullaa meillä kotona. Käärin levyt rullaksi ja leikkasin osan paloiksi ja paistoin yksittäisinä korvapuusteina muffinssivuoassa. Toisen levyn leikkasin kolmeksi suikaleeksi, jotka kieritin rullalle ja letitin sitten keskenään pitkoksi. Oikea pitkohan letitetään neljällä suikaleella, mutta tein nyt näin. Paistoin lettipitkon leipävuoassa. Ennen paistamista annoin molempien versioiden kohota hyvin. Korvapuustit paistoin 200 asteessa noin 15 minuuttia ja pitkoa 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alaosassa. Kyllä oli ihanaa pullaa. Vaikka onkin aika työlästä puuhaa niin lopputulos palkitsee.