Kääretorttupohja on tehty Kinuskikissan ohjeella:
4 munaa
1 1/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja (Alkuperäisessä ohjeessa on 1dl perunajauhoja)
1 1/2tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri on vatkattu vaahdoksi. Vaahdosta otin erikaseen puolet ja lisäsin siihen puolet jauholeivinjauheseoksesta sekä 1rkl kaakaojauhetta. Toiseen vaahtoon laitoin puolet jauholeivinjauheseoksesta. Taikinat levitetään uunipellille leivinpaperin päälle vuorotellen ja näin saadaan aikaiseksi raidallinen taikina. Paistetaan 200 asteessa 6-10 minuuttia. Valmis pohja kumotaan heti sokeroidulle leivinparille jäähtymään.
Täyte:
appelsiinimarmeladia
2dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
Levitin ensin ihan ohuelti appelsiinimarmeladia pohjan päälle. Vispasin kerman vaahdoksi ja yhdistin tuorejuuston siihen. Tarvittaessa voi lisätä sokeria, mutta itse en laittanut. Lisäsin kermatuorejuuston marmeladin päälle ja käärin rullalle. Yllättävän hyvin kääriytyi paksusta täytteestä huolimatta. Kääretorttu kannattaa kääriä kelmuun ja antaa vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. Kyllä oli makoisaa torttua.