Miten niin mustikka on suosikkimarjani. Varoitus että sitä tulee näkymään monissa ohjeissani vielä! Näissä muffinsseissa on paljon mustikkaa sekä ihania sattumia valkosuklaasta. Useista valkosuklaamustikkamuffinssiohjeista poiketen näissä mustikka ei ole joukossa yksittäisinä sattumina vaan se on soseutettu hienoksi ja oli osana taikinaa. Näin muffinsseista tuli myös herkullisen värisiä! 

150 margariinia

1 1/2dl sokeria

2 munaa

3 1/2dl jauhoja

2tl leivinjauhetta

250g maitorahkaa

2 dl mustikoita soseutettuna

100g valkoista suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään sekä rahka ja mustikkasose keskenään. Lisää molemmat taikinaan vuorotellen nuolijalla käännellen. Lisää taikinamassaan vielä lopuksi paloiteltu valkosuklaa. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin. Taikinasta tulee 12-15 kpl isoja muffinsseja. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Voit koristella jäähtyneet muffinssit kermavaahdolla, valkosuklaalla ja mustikoilla. Näin tehtynä niistä tulee oikeita herkkuleivoksia. Mutta ovat kyllä itsessäänkin niin hyvän makuisia etteivät koristelua vaadi. Todella hyviä ja kosteita muffinsseja olivatkin, eivätkä mielestäni yhtään liian makeita.