Tämä piirakka on ollut minulla käytössä jo hyvin kauan. En enää muista mistä alkuperäinen ohje oli ja siihenkin olen pieniä sovelluksia tehnyt. Tämä on ihanan makuinen, vaikka ei oikeata suklaata sisälläkkään.
3 munaa
2 1/2dl sokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja
1/2dl maissi- tai ohratärkkelystä
4rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
150g margariinia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan. Paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Valmiin tortun voi tietysti halutessaan kuorruttaa suklaalla tai syödä jäätelön tai kermavaahdon kanssa, mutta mielestäni tämä ei välttämättä kaipaa mitään. Erittäin herkullista kahvipöydän tarjottavaa on ihan tallaisenaan.