Tein samasta ohjeesta kahta erilaista versiota. Alkuperäisesti tämä oli jauhelihakierteiden ohje, mutta sovelsin sen sitten myös piirakaksi. Oli sitten mielipideasia kummasta piti enemmän. Kuvaa en ehtinyt kierteistä ottamaan ollenkaan, kun ne hävisivät käsistä niin nopeasti.

pohja:

250g maitorahkaa

250g voita

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Rahka ja voi sekoitetaan keskenään ja leivinjauhe yhdistetään vehnäjauhoihin. Jauhoseos sekoitellaan rahkavoin joukkoon. Taikinan on hyvä levätä jääkaapissa tunnin ajan.

täyte:

400g jauhelihaa

200g pippurituorejuustoa

1dl paseerattua tomaattia

Jauheliha ruskistetaan ja maustetaan. Tuorejuusto lisätään sekaan ja annetaan sulaa. Halusin hieman tomaattista makua ja lisäsin tuon paseeratun tomaatin. Sen voi toki jättää myös pois.

Kierteitä tehtäessä kaulitaan taikina levyksi ja levitetään täyte sille. Kääritään rullaksi ja rullasta leikataan noin 2cm paksuisia viipaleita pellille. Voidellaan munalla. Ripottelin vielä pintaan hieman juustoraastetta.

Piirakan tein irtopohjavuokaan. 2/3 taikinasta pohjaksi ja reunoiksi vuokaan ja täyte kaadetaan sisään. Loppu taikina laitetaan kanneksi. Voidellaan munalla.

Kierteitä paistetaan 225 asteessa 15-20 min.

Piirakkaa paistoin 200 asteessa noin 30 min.