Tässä on yksi meidän perheen suosikkiohjeista. Mies on aina pitänyt vesirinkeleistä ja kerran innostuin niitä sitten jostakin löytämälläni reseptillä kokeilemaan. Onnistuivat hyvin ja näitä herkkuja saisi olla meillä leipomassa jatkuvasti. Tästä reseptistä tulee 16-20 rinkeliä.

5dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

2tl suolaa

10dl vehnäjauhoja

1dl öljyä

Sekoita kuivahiiva ja 5dl jauhoja. Sekoita jauhoseos reilusti lämpöiseen veteen. Lisää suola ja loput jauhot. Viimeisenä lisää sekaan öljy. Anna taikinan kohota kunnolla.

Leivo taikinasta 16-20 sämpylää ja anna niiden kohota vielä. Laita isoon kattilaan reilusti suolattua vettä kiehumaan. Paina sämpylän keskeltä sormet läpi ja muotoile se rinkeliksi ja pudota kiehuvaan veteen. Keitä rinkeliä minuutin verran molemmin puolin ja nosta pellille kuivumaan. Anna kuivahtaa 15 minuuttia ennen paistamista. Rinkelit paistetaan 225 asteessa 15-20 minuuttia. Rinkelit jäävät väriltään aika vaaleiksi.

Rinkelit ovat ihania heti tuoreeltaan ja niitä on kiva syödä täytettynä runsaasti juustolla, salaatilla, tomaatilla jne. Tuorejuusto sopii myös erinomaisesti näihin ja ulkomailla bagel onkin tavallinen aamiaissämpylä joka nautitaan juuri tuorejuuston kera. Rinkelit maistuvat hyviltä myös seuraavana päivänä ja ne voi myös halkaistuna paahtaa leivänpaahtimessa. Tätä ohjetta kannattaa kokeilla!