Tämä kakku oli taivaallisen hyvää ja varmasti tätä herkkua tehdään meillä tulevana kesänä useamminkin, kun tuoreet kotimaiset marjat tulevat markkinoille.
Tein marenkipohjan näin:
4 valkuaista
2dl sokeria
1tl perunajauhoa
1tl vaniljasokeria
1tl omenaviinietikkaa
Sekota sokeri, jauhot ja vaniljasokeri sekaisin. Vatkaa valkuaisia vaahdoksi ja lisää sokeriseosta mukaan vähitellen. Lisää etikka seokseen kun se on jo melkein valmista. Vaahto on sopivaa, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä.
Tein pellille leivinpaperin päälle keon, jonka reunat olivat hieman korkeammat, jotta täytteelle jää hyvä kolo. Uuniin mennessä pohja oli halkaisiltaan noin 20cm, mutta se leviää hieman paiston aikana. Paistoin 125 asteessa 1,5h. Tarvittaessa voi paistaa kaksikin tuntia. Kun puolitoistatuntia oli kulunut laitoin uunista lämmöt pois ja annoin pohjan olla uunissa aamuun asti.
Täytteeksi vispasin yhden purkin floravispiä ja sekaan laitoin 3rkl vaniljakreemijauhetta. Kermavaahtoseos laitetaan pohjan päälle ja sitten vielä päälle runsaasti marjoja. Nyt käytin ihan pakastemansikoita ja -vadelmia noin 600g.
Tässä vielä pala kakkua, olkaa hyvä. Pohjasta tuli todella onnistunut. Se oli päältä rapea ja jämäkkä, mutta sisältä ihanan pehmeä. Eikä tämä kakku edes ollut liian makeaa, vaikka sitä ensin pelkäsinkin. Kesää ja mansikoita odotellessa..